Als de jaarwisseling nadert, is het weer tijd voor oliebollen. Maar wat ga je deze keer doen? Haal je ze bij de kraam, bestel je ze online bij de Oliebollen Expert of ga je ze zelf bakken? Kies je voor het laatste, dan zou je eens de airfryer kunnen proberen in plaats van de frituurpan. Oliebollen en de airfryer zijn namelijk best een goede combinatie. De bollen uit de airfryer hebben zelfs een speciale naam. Zoek in Google op airbollen en je krijgt allerlei recept voor oliebollen uit de airfryer.
Ontdek de voordelen van oliebollen in de airfryer
Oliebollen zijn heerlijk, maar helaas niet echt gezond. Doordat ze gebakken worden in frituurvet bevatten ze zelf ook vrij veel vet. Bak je je oliebollen met de airfryer dan heb je weinig vet nodig. Hierdoor worden de baksels ook minder vet en kun je met een gerust hart oliebollen eten tijdens de jaarwisseling. Bovendien maak je met de airfryer oliebollen die krokanter zijn dan wanneer ze in de frituurpan worden gebakken.
Airbollen bakken: net iets anders dan oliebollen bakken
Om lekkere oliebollen in de airfryer te maken, kun je gewoon een oliebollenmix gebruiken. Wel moet je een paar kleine aanpassingen doen. Zo heb je minder water en minder olie nodig. Verder kun je ze gewoon bakken volgens een traditioneel recept. Daarbij kun je met de ingrediënten voor airbollen net zo makkelijk variëren als bij oliebollen. Zo kun je bijvoorbeeld airbollen met krenten maken.
Maak oude oliebollen weer vers met de airfryer
Voor je oliebollen heb je met een airfryer nog een troef in huis. Je kunt allerlei baksels er namelijk fantastisch mee opwarmen. Wil je dus later nog genieten van je airbollen? Dan zet je ze gewoon even in de airfryer en ze smaken weer als verse oliebollen. Of heb je je oliebollen in de frituurolie gebakken, bij de oliebollenkraam gehaald of bij ons besteld? Ook deze oliebollen kun je weer opwarmen in de airfryer. Dus hou je van oliebollen en de airfryer? Dan kun je deze prima combineren!